Olofströms Pistolskytteklubb

Prova på Luftpistolskytte

Stacks Image 231
Om du vill ”Prova på Luftpistolsskytte” är du välkommen på en av våra träningar i Luftvapenhallen - kolla under ”Träning” på hemsidan för info om träningstider. Möt upp till start av träningen och sej i från till skjutledaren att du vill prova på så får du hjälp i mån av plats. Vi har trevliga skyttelokaler i ”Luftvapenhallen” som ligger i den gamla telefoncentralen - Kvarngatan 12 i Olofströms centrum.

Det är 10 banor i Luftvapenhallen så detta begränsar hur många som kan skjuta samtidig. Så det kan bli lite väntande.

Luftpistol är en utmärkt ”starter” för nybörjare, inte minst för de allra yngsta i familjen som får börja skjuta sittande med stöd. Det är med luftpistolen du i lugnt tempo lär dig grunderna för allt kommande pistolskytte. Det har mångfaldiga gånger vist sig at luftpistolsskytte har en positiv inverkan på skolarbete och ens förmåga att koncentrera sig.

Ni får låna rediga tävlings luftpistoler med anatomiska kolv och vi har stöd anpassad för sittande skytte. Om du är mellan 7-9 år måste målsman följa med och är målsman är självklart välkommen till att prova på själv, kanske ni också vill börja skjuta? Våra normala träningstider finns på hemsidan under Klubben > Träning. Eventuella ändringar/avvik i träningstider finns på vår hemsida.
Stacks Image 235
Stacks Image 238
Stacks Image 240

Om ni vill veta mer om pistolskytte före ni kommer och provar på…

Litt om skytte
Skytte är en individuell sport, faktiskt en av världens största, med över 75 miljoner aktiva i samtliga grenar. En del av tjusningen med att hålla på med skytte är att oavsett om du är kille eller tjej, ung eller gammal, lång eller kort, stark eller svag så har du möjlighet att hålla på med skytte som idrott. Skytte är dessutom, tillsammans med några få andra idrotter unika med att både killar och tjejer tränar och tävlar i samma klass där man deltar på lika villkor.

Hur gammal måste jag vara?
Som pistolskytt kan man vara i princip hur ung eller hur gammal som helst. Så länge man kan uppföra sig på ett betryggande sätt och ha respekt för vårt idrottsredskap. Vår föreningar har dock en gräns på 7 år i målsmans sällskap för luftpistolsskyttet.

Vad kostar det?
Att ha skytte som fritidsaktivitet är relativt billigt. Medlemsavgift för en junior som endast skjuter luftpistol är f.ex. för 2018 endast 50 kr/år, gällande medlemsavgifter finner du här. I tillägg kommer en avgift pr. träning för ammunition och tavlor, gällande priser finner du under träningstider. Luftpistoler och övrig utrustning finns att låna i föreningen. Först när man har bestämt sig för att satsa på pistolskyttet är det aktuellt med egen utrustning.

Simulator
Prova skjut simulatorn, men kolla in siktebilde instruktionen först.
OBS: Det rekommenderas att skjut simulatoren öppnas i en Google Chrome webbläsare och den kräver att Flash är aktiverat.

Ennu mer…
För att få veta mer om luftpistolsskytte klicka här. Se också vår sida med nyttiga länkar.


Välkommen önskar
Olofströms Pistolskytteklubb

För att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer om cookies och vår sekretesspolicy här…