Olofströms Pistolskytteklubb

Kennert Henningsson, 24 feb 1944 - 26 jan 2014


Kennert Henningsson


Olofströms Pistolskytteklubb sin ledare och primusmotor Kennert Henningsson, har efter ca 3 månaders sjukdom gått ur tiden. Kennert blev 69 år.

Det är med stor sorg i hjärtat jag skriver dessa ord om en när och kär vän.

Jag träffade Kennert första gången sommaren 2000. Jag kom till skjutbanan för att höra om vilka möjligheter det fanns för en ”norrbagge” att träna i klubben, de gånger ”han” var på besök hos sina svärföräldrar.

Jag blev emottagen med öppna armar, av en jättetrevlig och engagerad Kennert och det är slik jag har upplevt honom. Alltid trevlig, öppen, tålmodig, med ett leende på lur och ett genuint intresse av att hjälpa andra. Det kan nog de flesta som har kommit för att prova-på eller börjat skjuta i klubben instämma i. Och det är många i de otaliga prova på dager, nybörjarkurs, träningar och tävlingar han hållit.

Jag tar inte i för mycket när jag säger att Kennert har varit primusmotor och navet som har hållit klubben igång. Han hade alltid nya idéer, som ofta blev till projekt som han drog igång och var duktig på att anskaffa medlar till. Han jobbade hårt för att göra klubben synlig i kommunen. Lufthallen och de nya skjuthallarna och 50-m banan hade nog inte kommit till utan honom.

Kennert var mycket intresserad av ungdomsträning, särskilt för dom som i behov av särskilt stöd och la väldigt mycket tid på detta.

I tillägg till att vara ledare i klubben, var han aktiv båda i krets och förbund. Han har bland annat arrangerad flera träningsläger och utbildningar, varit tränare och ledare för damlandslaget och även ledare vid Nordiska Mästerskap för veteraner.

Mina tankar går till Kennerts familj i deras stora sorg

Kennert - du är och blir djupt saknat. /Thor Erling Thonrud


Kennert konsentrerat Kennert koller klockan God makka Kennert ler Kennert delar ut diplom Kollar resultatlistan

Foto:
Mikael Nygren © - mikael.nygren@oktv.seKennert blev begravet den 11 februari 2014 i Näsums kyrka


Familjens minnes annons i tidningen

Kennert begravning


Klubbens minnes annons i tidningen

Kennert annons

För att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer om cookies och vår sekretesspolicy här…