Olofströms Pistolskytteklubb

Tillåtna skjutmål 25 & 50 meter skjutbana

OBS: Det är för tillfället endast tillåtet att skjuta på precisions och duell tavlorna som står inne i skivboden vid 25m banorna och i skjuthallen 50m banan.
Dette skyldes en begränsning i godkänningen av banorna från Polisen.
Vi återkommer med mer info när ytterliga mål blir godkända.
Stacks Image 123
Stacks Image 125
Vid träning: På 25 meter skjutbanan: Alla normalt använda skjutmål i papp för pistol skytte grenar som ingår i Svenska Pistolskytteförbundet, Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet är tillåtna. På 50 meter skjutbanan: Tillkommer alla normalt använda skjutmål i papp förr gevär skytte grenar i kaliber .22lr som ingår i Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Dynamiska Sportskytteförbundet. Skjutmålen i papp ska placeras/monteras i avsedda ställ i kulfånget eller på marken omedelbart hitom målställen. OBS: Människo liknande skjutmål är förbjudet.

Vid tävling: I tillägg till ”tillåtna mål vid träning” är metallmål som säkras enligt gällande SäkB med f.ex skyddsram eller upprättelse av riskområde och andra mål som tävlingsledaren godkänner tillåtna.
Det är strängt förbjudet att använda skjutmål som kan uppfattas stötande. f.ex djur delar som gris huvud etc…

Exempel på tillåtna skjutmål

Sportskytte

Fältskytte

National helmatch

Stacks Image 56
Stacks Image 58
Stacks Image 60
Stacks Image 62
Stacks Image 68

PPC

Springskytte

IPSC

Stacks Image 72
Stacks Image 74
Stacks Image 76
Stacks Image 83
Stacks Image 81
År du osäker på om ett skjutmål är tillåtet? Kolla det aktuella skjutreglementet, där finns det beskrivning på skjutmålet och som oftast också bild. Är du fortfarande osäker kolla med skjutbana chefen eller säkerhets ansvarig.

För att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer om cookies och vår sekretesspolicy här…