Olofströms Pistolskytteklubb

Pistolskytte - Något för dig!

Är du nyfiken på pistolskytte? Har du ljust till att prova på eller börja skjuta?
Då är du på rett sida. I Olofströms Pistolskytteklubb bedriver vi pistolskytte med krutvapen.

Du kan läsa mer om pistolskytte på denna sidan

Börja skjuta med krutvapen

För att börja med pistolskytte med krutvapen så måste du gå kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”. Dette kurset är obligatorisk för alla som vill börja å skjuta med krutvapen i klubben. Kurset lägger huvudvikten på SÄKERHET, båda för dig själv och alla oss andra, men vi går också igenom hurdan man ska lada, sikta, avfyra vapnet och mycket mer så du ska vara säker när du kommer på en av våra träningar. Du får skjuta med båda pistol och revolver i caliber .22 LR. Om du endast önskar att prova på - är detta kurset en ypperlig andledning.
OBS: Är du under 18 år så måste målsman vara med vid kurset, lägste ålder: fylla 14 i år.

”Säkerhet För Pistolskytte” Kurset

Information:
Kurset går som oftast på lördagar i klubblokalen på 25 & 50m skjutbanan
Kurset kostar kr. 500 som betalas vid uppmöte och inkluderar lån av vapen och 50 st. kaliber .22lr ammunition. Kurset varar ca 3 timmar och innehåller båda teori och praxis. Du måste anmäla dig på förhand.
OBS: Du måste förstå svenska skriftlig och muntlig då skjut kommandon och utbildnings material är på svenska.
Vad måste jag ha med mig:
ID kort med foto, Pengar, Papper och Penna, Gott humör och positiv inställning, Kläder etter väder (vi är för det mesta utomhus), låga sko som är goda att stå i.

Vad bör jag ha med mig:
Något å äta och dricka, papper och penna. Hörselskydd och Skyddsglasögon om du har.
2023 Kurs datum:

Datum för 2023 kurs kommer…
Stacks Image 72
Vad måste jag göra före kurset?
Läs båda delarna av ”Skyttekortet”
och kolla igenom ”Skjut handboken”. Prova skjut simulatorn, länkar finns här: Nyttiga Länkar. Ta gärna del av dom andra länkarna också.

Begränsat antal plaster (först till mölla gäller). Anmälan är bindande.

Just Nu!

Kampanj för dig mellan 14-25 år

Är du mellan 14-20 år och har lust till att börja skjuta

Ta del av vår Ungdomskampanj: ”UPS” Ung Pistol Skytt

Vi bjuder på

 • Kurset ”Säkerhet För Pistolskytte” (värde 500kr)
 • Prova på Medlemskap (upptill 6 träningar)
 • 50% rabatt på första medlemsavgiften till klubben (avgift till SPSF och licens tillkommer när man vill tävla över klubb nivå)
Stacks Image 9

Vad kräver vi av dig

 • Du ska minst fylla 14 år och max fylla 20 år i gällande kalenderår
 • Du ska vara ansvarsfull, ha gott humör och positiv inställning till att skjuta som idrott och hobby
 • Är du under 18 år måste målsman vara med vid kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”, vi rekommenderar att målsman deltar på kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”
 • År du under 18 år måste båda målsmans skriftlig samtycka till att du får vara ”Prova på Medlem”, det bästa är om målsman är med på träningar iallafall under tiden som som ”Prova på Medlem”
 • Att du i loppet av tiden som ”Prova på Medlem” ansöker om medlemskap om du vill fortsätta att skjuta
OBS: Du måste förstå svenska skriftlig och muntlig då skjut kommandon och utbildnings material är på svenska.

Hurdan ta del av ”UPS”

Om du vill ta del av vår ungdomskampanj ”UPS” börjar du med att anmäla dig till ett av våra kurs ”Säkerhet För Pistolskytte” kom i håg att kryssa i ”UPS”. Om du är under 18 år, fyll i målsmans uppgifter (namn, adress, postadress, mobilnr, epost och personnr) i fältet ”Meddelande text:” Om målsman också vill delta på samma kurs ange det i samma fält (kom i håg att målsman iallafall måste vara med vid kurset). Du får et meddelade om du har fått plats på kurset eller ej.
Stacks Image 5
Vad vidare
Om du består kurset ”Säkerhet För Pistolskytte” får du ett ”UPS Nybörjarkort”. Detta kortet ger dig rått till: Delta på våra träningar med ett ”Prova på Medlemskap” (upptill 6 träningar), 50% rabatt på första medlemsavgiften till klubben (avgift till SPSF och licens tillkommer när man vill tävla över klubb nivå). År du under 18 år får du också et schema som dina målsman måste fylla i och underteckna (före du kan träna vidare), det är en fördel om målsman kan vara med vid träningarna.
Stacks Image 10

Anmäl dig snarast
Begränsat antal platser

OBS: Rabatterna i ”UPS” kan inte kombineras med andra rabatter och gäller endast intill vidare. Det förutsetts att man ansöker om medlemskap mens man är ”Prova på Medlem” för att fortsatt ha rätt till rabatterna. Om man inte följer klubbens stadgar, regler och skjutledarens kommando, förlorar man rätten till rabatterna, kan bortvisas, nekas medlemskap och mer.

Klicka för att läsa mer…

Är du mellan 21-25 år och har lust till att börja skjuta

Ta del av vår kampanj för Yngre Seniorer: ”YSPS” Yngre Senior Pistol Skytt

Vi bjuder på

 • 50% rabatt på kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”
 • Prova på Medlemskap (upptill 6 träningar)
 • 50% rabatt på första medlemsavgiften till klubben (avgift till SPSF och licens tillkommer när man vill tävla över klubb nivå)
Stacks Image 9

Vad kräver vi av dig

 • Du ska minst fylla 21 år och max fylla 25 år i gällande kalenderår
 • Du ska vara ansvarsfull, ha gott humör och positiv inställning till att skjuta som idrott och hobby
 • Att du i loppet av tiden som ”Prova på Medlem” ansöker om medlemskap om du vill fortsätta att skjuta
OBS: Du måste förstå svenska skriftlig och muntlig då skjut kommandon och utbildnings material är på svenska.

Hurdan ta del av ”YSPS”

Om du vill ta del av vår kampanj för yngre seniorer ”YSPS” börjar du med att anmäla dig till ett av våra kurs ”Säkerhet För Pistolskytte” kom i håg att kryssa i ”YSPS”. Du får et meddelade om du har fått plats på kurset eller ej.

Stacks Image 5
Vad vidare
Om du består kurset ”Säkerhet För Pistolskytte” får du ett ”YSPS Nybörjarkort”. Detta kortet ger dig rått till: Delta på våra träningar med ett ”Prova på Medlemskap” (upptill 6 träningar), 50% rabatt på första medlemsavgiften till klubben (avgift till SPSF och licens tillkommer när man vill tävla över klubb nivå).

Anmäl dig snarast
Begränsat antal platser

Stacks Image 13
Före kurset måste du:
Läs båda delarna av ”Skyttekortet” och kolla igenom ”Skjut handboken”. Prova skjut simulatorn, länkar finns här: Nyttiga Länkar. Ta gärna del av dom andra länkarna också.

Vad måste du ha med dig:
ID kort med foto, Papper och Penna, Gott humör och positiv inställning, Kläder etter väder (vi är för det mesta utomhus), låga sko som är goda att stå i.

Vad bör du ha med dig:
Något å äta och dricka. Hörselskydd och Skyddsglasögon om du har.

OBS: Rabatterna i ”YSPS” kan inte kombineras med andra rabatter och gäller endast intill vidare. Det förutsetts att man ansöker om medlemskap mens man är ”Prova på Medlem” för att fortsatt ha rätt till rabatterna. Om man inte följer klubbens stadgar, regler och skjutledarens kommando, förlorar man rätten till rabatterna, kan bortvisas, nekas medlemskap och mer.

Klicka för att läsa mer…
Vad så etter jag har gått kurset ”Säkerhet För Pistolskytte”?
Om du är säker på att du vill börja i Olofströms Pistolskytteklubb kan du ansöka om medlemsskap och vara med på träningar och efterhand delta i tävlingar. Hela tiden fram till du kan få lov till å ansöka om eget vapen får låna en av klubbens pistoler eller revolvrar på träningarna, men du må betala för den ammunition du använder.

Om du inte är helt säker på att du vill börja i Olofströms Pistolskytteklubb har du möjlighet till å vara med på ett par träningar till för att känna av om detta är något för dig.

Vi har hörselskydd att låna ut, men vi rekommenderar att man anskaffar sina egna hörselskydd och skyddsglasögon av en bra kvalitet beräknat att användas vid skytte.

På vår bana på Björnsjövägen har vi vårt klubbhus, 2 skjuthallar med 20 skjutplatser i varje på 25m och 1 skjuthall med 10 skjutplatser på 50m. Det finns många olika pistolskytte program/grenar, vi tränar på fler av dom, en kort info till dom olika pistolskytte program/grenar vi tränar finner du här. Se vår kalender för träningsprogram och träningstider.
OBS: Ansöker du om medlemskap i Olofströms Pistolskytteklubb innan 1 månad efter genomfört ”Säkerhet För Pistolskytte” kurs, är du berättigat till kr 200 rabatt* på första medlemsavgiften. Gäller inte ”Kampanj” deltagare.
Stacks Image 3
Stacks Image 6
Stacks Image 9

Vill du veta mer om pistolskytte före du anmälar dig till kurset ”Säkerhet för Pistolskytte”

Litt om skytte
Skytte är en individuell sport, faktiskt en av världens största, med över 75 miljoner aktiva i samtliga grenar. En del av tjusningen med att hålla på med skytte är att oavsett om du är kille eller tjej, ung eller gammal, lång eller kort, stark eller svag så har du möjlighet att hålla på med skytte som idrott. Skytte är dessutom, tillsammans med några få andra idrotter unika med att både killar och tjejer tränar och tävlar i samma klass där man deltar på lika villkor.

Hur gammal måste jag vara?
Som pistolskytt kan man vara i princip hur ung eller hur gammal som helst. Så länge man kan uppföra sig på ett betryggande sätt och ha respekt för vårt idrottsredskap. Vår föreningar har dock en gräns på minst fylla 14 år i gällande kalenderår för krutskytte.

Vad kostar det?
Att ha skytte som fritidsaktivitet är relativt billigt. Medlemsavgift för en junior i 2023 endast 100 kr/år, gällande medlemsavgifter finner du här. I tillägg kommer avgift pr. träning för ammunition och tavlor, avgift till förbund och licenser när man börjar tävla osv. gällande priser finner du under träningstider. Pistoler och övrig utrustning finns att låna i föreningen. Först när man har bestämt sig för att satsa på pistolskyttet är det aktuellt med egen utrustning.

Ennu mer…
För att få veta mer om pistolskytte klicka här eller här. Se också vår sida med nyttiga länkar.


Välkommen önskar
Olofströms Pistolskytteklubb

Begränsat antal plaster (först till mölla gäller). Anmälan är bindande.

Om man inte följer klubbens stadgar, regler och skjutledarens kommando, förlorar man rätten till rabatter*, kan bortvisas, nekas medlemskap och mer.

För att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer om cookies och vår sekretesspolicy här…